Tämäkin siis synttärisankarin toiveesta tehty. Ihka ensimmäinen hyydykekakkuni...vertailin varmasti kahtakymmentä erilaista juustokakun ohjetta ja niiden avulla kehittelin tällaisen version...on kyllä todella nannaa! :)

POHJA:
15 Digestive-keksiä
n. 75g voisulaa

TÄYTE
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa (kevyt)
200g Pirkan Valkoinen hasselpähkinä-suklaata
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
n. 1/4 dl sitruunan mehua
5 liivatetta

625387.jpg

Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen. Rouhi suklaalevy. Vaahdota vispikerma ja puolet sokereista. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, loput sokerit ja suklaa. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä (lisäsin sitruunamehun joukkoon hiemen kiehuvaa vettä). Kaada liivateseos varovasti täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Kakun päällä on vadelmakastike, jossa 200g vadelmia, 2tl vaniljasokeria ja tilkka vadelmamehua. (Tosin, kakku oli kyllä niin hyvää yksinäänkin, ettei olisi kastiketta kaivannut, mutta kun kerran tuli tehtyä...) =D