Kauhiasti teki mieli raparperipiirakkaa, mutta en ollut sellaista aikaisemmin tehnyt, joten puhelin kauniiseen käteen ja äitiltä vinkkejä kysymään...suurkiitos äitille! Lopputulos oli taivaallista...puolet ollaan jo kahdestaan mutusteltu...:D


POHJA
100g rasvaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 prk kermaviiliä

TÄYTE
3 raparperin vartta
2 rkl sokeria
1 prk kermaliiviä
1 muna
2 tl vanilijasokeria

MURUSEOS
50g rasvaa
1 dl jauhoja
1 dl fariinisokeria

696362.jpg

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi.
Pilko raparperit.
Sekoita keskenään kermaviili, muna ja vanilijasokeri.
Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja fariinisokeri, jotta seoksesta tulee nimensä mukaisesti murumaista.
Voitele piirakkavuoka. Laita raparperit pohjalle ja ripottele 2 rkl sokeria pinnalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan ja muruseos pinnalle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Nauti vanilijavaahdon kera.