Mä olen aina ollut siinä uskossa, että karjalanpiirakat ovat uskomattoman vaikeita ja suuritöisiä valmistaa. Uskaltauduin kuitenkin eilen niitä tekemään ja vallan yllätyin. Eihän nämä toki mitään pikaista valmistettavaa ole, mutta ei kyllä yhtään vaikeaakaan...teen toistekin! :)

KUORI
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 rkl öljyä

TÄYTE
2 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
n. 1,5 l maitoa

VOITELU
1 dl maitoa
 0,5 dl voisulaa

859900.jpg

Sekoita jauhot, suola ja vesi. Lisää öljy ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte riisipakkauksen ohjeen mukaa.
Pyörittele taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa siitä noin 25 yhtä suurta palaa. Pyörittele paloista palloja (kuin pullia), litistä niitä hieman ja kauli ohuiksi soikioiksi tai ympyröiksi (tai jotain siltä väliltä :D). Pinoa taikinakuoret päällekkäin. Väliin kannattaa laittaa esim. leivinpaperista palasia, jotta ohuet kuoret eivät tartu kiinni toisiinsa.
Levitä täytettä reilusti kuorten keskelle ja rypytä reunat. Nosta piirakat leivinpaperilla varustetulle pellille ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Voitele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella.
Nautiskele munavoin kera.

859904.jpg