Ei enää yksinkertaisesti pystynyt odottamaan kotimaisten omppujen kypsymistä vaan oli turvauduttava ranskalaisiin versioihin omenapiirakan himoissani. :)

POHJA
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhoja
2,5 dl jauhoja

TÄYTE
4 omenaa
kanelia
vanilijasokeria

MURUSEOS
1 dl jauhoja
1 dl fariinisokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia

820734.jpg

Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut leivinjauhe ja jauhot. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Nostele taikinaa hieman vuoan reunoille.
Kuori ja viipaloi omenat. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja vanilijasokeria. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.