Sain eilen mummilta pinon ruokaohjeita, joiden joukosta löytyi pullataikinapohjainen mustikkapiirakka. En ollut sellaista aikaisemmin tehnyt, joten eikun härkää sarvista. Illalla väkersin piirakan ja tulikin oikein hyvää...piirakan keskiosaa lukuunottamatta...:) Tuli laitettua vielä hieman jäisiä mustikoita, niin niistähän valui sitten sen verran paljon nestettä, että piirakan keskus ei täysin kypsynyt...mutta muuten siis oikein nannaa! :)
Ohje on Sunnuntai-kalenterista...laitan sen myös tähän.

POHJA

2 dl maitoa
3/4 dl sokeria
1/2 muna
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl jauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia

TÄYTE

6 dl mustikoita (itse laitoin 8 dl)
2 rkl perunajauhoja

MURUSEOS

1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 1/4 dl jauhoja
1 tl vanilijasokeria

811352.jpg

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Sekoita osaan jauhoista kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöudälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Ota taikinasta puolet, kauli pyöreäksi levyksi (halk. noin 28 cm) ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa loppu taikina kahteen osaan ja leivo pitkät, pikkusormen paksuiset nauhat. Kieritä nauhat keskenään kierteelle ja asettele taikinalevyn reunan päälle. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja kaada kohonneelle pohjalle. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piirakan reunat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.