torstai, 13. joulukuu 2007

Pitkästä aikaa...

Heipsanhei kaikille pitkästä aikaa!
Nyt on tullut pidettyä hiljaiseloa jo hävettävän pitkään kun ei vaan ole jostain syystä kokkailu jaksanut kiinnostaa, mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa taas lähtee liikkeelle kun on joulukin tulossa ja eilen saatiin uusi kotikin!!! Kotiin pääsee muuttamaan tosin vasta tammikuun lopulla, mikä on silkkaa kidutusta, mutta uusia sisustusideoita keksiessä varmasti syntyy sivutuotteena myös muutama uusi ruokaidea...toivotaan niin! :)

tiistai, 13. marraskuu 2007

Lämppäreitä

Tällainen kuva löytyi tuolta arkistojen kätköistä...yritän nyt kovasti muistella mitä nämä sisälsivätkään, heh! :)

ruisleipää
cheddar sulatejuustoa
meetvurstia
oliiveja
tomaattia
juustoraastetta
pizzamaustetta

1058043.jpg

Täytteet leivän päälle ja leivät uuniin 225 asteeseen noin viideksi minuutiksi, njam!

tiistai, 13. marraskuu 2007

Lihapullat ja muussi

Miekkoseni armaani on meidän perheen ehdoton lihapulla sekä perunamuussi mestari, minä en niitä saa ikinä yhtä hyvin onnistumaan. Pitää nyt laittaa tämä kuva tänne vaikkei mitään tarkkaa
 ohjetta olekkaan, koska sen herraseni pitää visusti salassa...:)

700g jauhelihaa
1 pss sipulikeittoa
1 sipuli
 paseerattua tomaattimurskaa
1 prk smetanaa
2 kananmunaa
mausteita paljon (suolaa, pippuria, chiliä, soijaa...)

1057998.jpg

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan vetäytyä hetkinen. Pyörittele taikinasta mieluisen kokoisia palloja (kannattaa kastella käsiä aina välillä niin pyörittely sujuu helpommin) ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille. Paista pullaset 225 asteessa noin 20 minuuttia pullien koosta riippuen. Nauti itse tehdyn perunamuussin ja (kaupasta ostetun =D) kermakastikkeen kera.

tiistai, 13. marraskuu 2007

Juustoinen kanakastike

Taas on ollut hiljaiseloa erinäisistä syistä johtuen...yhtenä niistä mainittakoon viime viikkoinen hammastulehdus, minkä ansiosta tuo syöminen oli aikas nihkeetä kun ei saanut edes suuta auki...:(

Mutta testasinpa tässä eräänä päivänä kolmen juuston ruokakermapurnukkaa kanan kanssa yhdistettynä. Lopputulos oli ihan ok, mutta kyllä mä tästä eteenkinpäin taidan tuon juustokastikkeen tehdä ihan omin avuin. :)

1 rs kanasuikaleita
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 paprika
hitunen maizenaa

1057976.jpg

Paista kanasuikaleet. Lisää kastike ja lopuksi paprikakuutiot. Jos kastike vaikuttaa liian ohuelta lisää hieman maizenaa joukkoon.

maanantai, 29. lokakuu 2007

Siivoussoppa

On jo muutaman päivän ajan tehnyt mieli keittoa mitä muistan pienenä kerran syöneeni... tänään ryhdyin sitten soppaa hataran mielikuvan varassa valmistamaan...ja siitä tuli todella hyvää ja juuri sellaista kun muistelin, njam!

1 1/2 l vettä
1 lihaliemikuutio
8 maustepippuria
chilijauhetta
2 perunaa
1 pss suikalejuureksia
6 dl pastaa (raakana)
1 pkt makkaraa
reilusti tomaattipyrettä

1022701.jpg