Heipsanhei kaikille pitkästä aikaa!
Nyt on tullut pidettyä hiljaiseloa jo hävettävän pitkään kun ei vaan ole jostain syystä kokkailu jaksanut kiinnostaa, mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa taas lähtee liikkeelle kun on joulukin tulossa ja eilen saatiin uusi kotikin!!! Kotiin pääsee muuttamaan tosin vasta tammikuun lopulla, mikä on silkkaa kidutusta, mutta uusia sisustusideoita keksiessä varmasti syntyy sivutuotteena myös muutama uusi ruokaidea...toivotaan niin! :)
torstai, 13. joulukuu 2007
Pitkästä aikaa...
tiistai, 13. marraskuu 2007
Lämppäreitä
Tällainen kuva löytyi tuolta arkistojen kätköistä...yritän nyt kovasti muistella mitä nämä sisälsivätkään, heh! :)
ruisleipää
cheddar sulatejuustoa
meetvurstia
oliiveja
tomaattia
juustoraastetta
pizzamaustetta
cheddar sulatejuustoa
meetvurstia
oliiveja
tomaattia
juustoraastetta
pizzamaustetta
Täytteet leivän päälle ja leivät uuniin 225 asteeseen noin viideksi minuutiksi, njam!
tiistai, 13. marraskuu 2007
Lihapullat ja muussi
Miekkoseni armaani on meidän perheen ehdoton lihapulla sekä perunamuussi mestari, minä en niitä saa ikinä yhtä hyvin onnistumaan. Pitää nyt laittaa tämä kuva tänne vaikkei mitään tarkkaa
ohjetta olekkaan, koska sen herraseni pitää visusti salassa...:)
ohjetta olekkaan, koska sen herraseni pitää visusti salassa...:)
700g jauhelihaa
1 pss sipulikeittoa
1 sipuli
paseerattua tomaattimurskaa
1 prk smetanaa
2 kananmunaa
mausteita paljon (suolaa, pippuria, chiliä, soijaa...)
1 pss sipulikeittoa
1 sipuli
paseerattua tomaattimurskaa
1 prk smetanaa
2 kananmunaa
mausteita paljon (suolaa, pippuria, chiliä, soijaa...)
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan vetäytyä hetkinen. Pyörittele taikinasta mieluisen kokoisia palloja (kannattaa kastella käsiä aina välillä niin pyörittely sujuu helpommin) ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille. Paista pullaset 225 asteessa noin 20 minuuttia pullien koosta riippuen. Nauti itse tehdyn perunamuussin ja (kaupasta ostetun =D) kermakastikkeen kera.
tiistai, 13. marraskuu 2007
Juustoinen kanakastike
Taas on ollut hiljaiseloa erinäisistä syistä johtuen...yhtenä niistä mainittakoon viime viikkoinen hammastulehdus, minkä ansiosta tuo syöminen oli aikas nihkeetä kun ei saanut edes suuta auki...:(
Mutta testasinpa tässä eräänä päivänä kolmen juuston ruokakermapurnukkaa kanan kanssa yhdistettynä. Lopputulos oli ihan ok, mutta kyllä mä tästä eteenkinpäin taidan tuon juustokastikkeen tehdä ihan omin avuin. :)
Mutta testasinpa tässä eräänä päivänä kolmen juuston ruokakermapurnukkaa kanan kanssa yhdistettynä. Lopputulos oli ihan ok, mutta kyllä mä tästä eteenkinpäin taidan tuon juustokastikkeen tehdä ihan omin avuin. :)
1 rs kanasuikaleita
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 paprika
hitunen maizenaa
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 paprika
hitunen maizenaa
Paista kanasuikaleet. Lisää kastike ja lopuksi paprikakuutiot. Jos kastike vaikuttaa liian ohuelta lisää hieman maizenaa joukkoon.
maanantai, 29. lokakuu 2007
Siivoussoppa
On jo muutaman päivän ajan tehnyt mieli keittoa mitä muistan pienenä kerran syöneeni... tänään ryhdyin sitten soppaa hataran mielikuvan varassa valmistamaan...ja siitä tuli todella hyvää ja juuri sellaista kun muistelin, njam!
1 1/2 l vettä
1 lihaliemikuutio
8 maustepippuria
chilijauhetta
2 perunaa
1 pss suikalejuureksia
6 dl pastaa (raakana)
1 pkt makkaraa
reilusti tomaattipyrettä
1 lihaliemikuutio
8 maustepippuria
chilijauhetta
2 perunaa
1 pss suikalejuureksia
6 dl pastaa (raakana)
1 pkt makkaraa
reilusti tomaattipyrettä